Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på Protectiongroup.dk. Ved at klikke videre på Protectiongroup.dk accepterer du vores brug af cookies.

Home Office Body Armour Standard 2017 (kniv og syl)

Body Armour Standard 2017 for stiksikre veste er lidt anderledes end den forrige HOSDB 2007 standard. Man har fra Home office’ side valgt kun at have 2 stiksikre niveauer, hvilket er bestemt på baggrund af en undersøgelse lavet i 2000 af Horsfall. 

Undersøgelsen viste at 90% af alle stik med en kraft på maksimalt 33 joules ville blive stoppet i selve vesten, hvoraf man som menneske, ikke kan stikke meget hårdere end dette, hvilket er derfor KR3 og SP3 er blevet elimineret.INDSÆT BILLEDE AF TESTUDSTYR (DROP OG KNIV TEST)

Test udstyret der bruges til Body Armour Standard 2017 kan ses på ovenstående billede. 

Testen består af en droptest, hvor knivbladet eller sylen sættes på en speciallavet sabot, med en vægt på 1.900 gram. Denne droppes fra en hvis højde, for at simulerer de enkelte stiksikre niveauer. Inde i selve ”sabot” (lad os kalde den ”kniv holderen”), er der 2 lag hård skum, som gør at når kniv holderen rammer det stiksikre panel, vil kniven blive skubbet en lille smule op i kniv holderen, ligesom hvis et menneske stak med en kniv. 

Alt udstyret er lavet så det simulerer hvordan et menneske ville reagere enten om man stikker eller bliver stukket. Dette er også derfor at baggrundsmaterialet, som ligger under det stiksikre panel, består af flere lag skum og gummi, for at repræsentere en menneskekrop bedst muligt. 

For flade stiksikre paneler bruges der en flad test baggrund, og for formede stiksikre veste (veste der har en bestemt form, eksempelvis kvinde veste, som er formet ved brystet), skal der bruges en baggrund, der er formet som en menneskekrop. 


Der bruges både en kniv (KR) og syl (SP) i Home Office Body Armour Standard 2017. Disse er begge engineered blades, hvilket betyder at de kan hugges ned i en træblok flere gange, uden at gå i stykker. Kniven er designet til at stikke igennem ting, og er skarpere og spidsere end de normale køkkenknive, jagt knive og lignende man vil kunne møde på gaden. 

Sylen er mere henvendt til fængselspersonale, som ofte vil kunne møde disse hjemmelavede icepickcs og lignende. Bemærk venligst at Body Armour Standard 2017 er lavet med fokus på politiet, og deres arbejdsopgaver, hvilket er derfor at sylen skal repræsentere de syle der findes i et fængsel. 

Stik- og sylesikker niveau for Body Armour Standard 2017 Ligesom ved den gamle stiksikre HOSDB standard fra 2007, bruger man både et E1 og E2 pres. E1 presset skal simulerer det ”normale” stik, hvor kniven maksimalt på penetrere med 8 mm. Dette betyder at kniven ikke kan ramme dine indre organer, og kun vil give en overfladisk skade. E2 presset er 50% kraftigere, og her må penetrationen fra kniven maksimalt være 20 mm. 

Grunden til at man laver en E2 test, er at den stiksikre vest IKKE må fejle, ved et større pres. Dette vil kunne have katastrofale følger, hvis kniven flyver igennem ved E2 presset, og har en større penetration end de tilladte 20 mm.   

Null
Sylen må under ingen omstændigheder penetrere 

  • SPL betyder ”Single penetration limit” og skal forstås på den måde, at et enkelt stik må maksimalt være 9.0mm ved E1 og 30.0 mm ved E2.