Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på Protectiongroup.dk. Ved at klikke videre på Protectiongroup.dk accepterer du vores brug af cookies.

Hvem er HOSDB? (Home Office Body Armour Standard for UK police)

CAST (Center for Applied Science and Technology) også tidligere kendt som HOSDB (Home Office Scientific Development Branch), består af forskere og ingeniører, der forsker og udvikler teknologiske løsninger der skal bekæmpe kriminalitet. CAST arbejder sammen med forskellige universiteter, akademier og er i direkte kontakt med de forskellige industrier, herunder politi, hvor de siden 1993 har udviklet på test standarder til skud og stiksikre veste til politiet i England. 

Disse standarder beskriver ligesom NIJ, de metoder og minimumskrav der skal være for skud og stiksikre veste imod knive, syle og beskyttelse imod skud med fokus på torso. 

Nedenstående viser de standarder Home Office igennem tiden har offentliggjort og revideret. 


1993

Her kom den første standard fra Home Office som havde fokus på knive. Videreudviklet i 1995 til også at omfatte skudsikre veste. 


1999 

Store ændringer til 1993 standarden, heraf tilføjede man den nuværende testmetode, som vi kender for kniv og syl, hvor man lader kniv og syl falde, fra en bestemt højde, hvilket skal repræsentere forskellige typer knive og syle. Den ballistiske del blev også ændret markant. 


2003 

Her introducerede man for skudsikre veste HG1/A, med en større BFS imod håndvåben. 


2007 

Store ændringer til 2003 og resterende standarder. Herunder tilføjelse af HG3 og RF2 imod kraftigere kaliber. Yderligere tilføjede man kvalitets testing (Manufacturer quality testing), hvilket skal sikre en bedre skud og stiksikker vest; og yderligere skulle flere paneler testes i compliance test for både skudsikre og stiksikre veste. 


2017 

Home Office 2017 som blev offentliggjort i 2017 erstatter ovenstående standarder, og har haft mere fokus på brugeren af skud og stiksikre veste.