Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på Protectiongroup.dk. Ved at klikke videre på Protectiongroup.dk accepterer du vores brug af cookies.

Ofte stillede spørgsmål

  • En skudsikker vest er som udgangspunkt IKKE stiksikker. En skudsikker vest er designet til at fange et projektil, og ikke en kniv eller syl. Hvis vesten er skud- og stiksikker vil det stå beskrevet på labelet på vesten. Læs mere om dette her.   
  • Vi anbefaler som minimum en stiksikker vest i NIJ 1 (edged blade). Dette sikrer dig at vesten vil beskytte imod knive efter de internationale standarder sat af National institute of justice.

  • Du skal ALDRIG købe en brugt skudsikker vest, eller stiksikker vest. Du ved aldrig hvad vesten har været udsat for, og der er heller ingen garanti for vestens virken.

  • Mange siger at en skudsikker vest har en forudbestemt levealder, 5 år. Men det passer nødvendigvis ikke. Der er flere faktorer som spiller ind. NIJ har lavet en undersøgelse der angiver at faktorer som: Hvor meget har vesten været brugt – Hvordan er den blevet vedligeholdt – Om vesten har siddet ordenligt ( de fleste folk taber / tager vægt på i årenes løb ) – og om den generelt er slidt, stropper, og selve carrieren. Næste sektion (Brugt skudsikker vest) hænger sammen med dette og er meget vigtigt.

  • Det er ikke ulovligt at bære en skudsikker eller stiksikker vest. Ifølge våbenloven er det ikke ulovligt at bruge en skudsikker vest, og alle må bruge en skudsikker vest til personlig beskyttelse.